Relatiecursus Houd me Vast

De relatiecursus Houd me Vast is een interactieve en leerzame cursus die concreet resultaat oplevert in de relatie. Jullie leren hoe je samen met je partner een hechtere en veiligere relatie opbouwt. Dit doen jullie door de patronen te leren herkennen die nu een negatieve invloed hebben op jullie relatie. Het belangrijkste onderdeel van de sessies zijn de gesprekken die jij en je partner samen voeren. Deze worden ingeleid met een toelichting en stukjes film, waarin andere stellen te zien zijn die eveneens deze gesprekken met elkaar voeren. Na het bekijken van het filmpje gaan jullie samen ook een dergelijk gesprek voeren over een eigen casus. Jullie krijgen ook opdrachten mee die jullie thuis uit voeren. Deze opdrachten bestaan uit het houden van gerichte korte gesprekjes die helpen om het geleerde vast te houden. Deze gesprekjes zijn een aanzet om het gene wat jullie hebben geleerd een ‘gewone’ manier van met elkaar omgaan te laten worden.

Voor wie is de relatiecursus?

De relatiecursus Houd me vast is voor stellen in een serieuze relatie. Jullie kunnen getrouwd zijn, samen of apart wonen, jong of oud zijn, hetero- of homoseksueel zijn, in een langdurige relatie zitten of net het stadium van verliefdheid voorbij zijn. Het enige dat uitmaakt is dat jullie beiden bereid zijn om stil te staan bij jullie relatie en aan de versterking van jullie verbinding te werken.

Werkwijze bijeenkomsten

De relatiecursus Houd me vast kent een vaste structuur en bestaat uit zeven bijeenkomsten.

Onderwerpen zijn:

-emoties in liefde en verbinding / hechting; 

-(destructieve) patronen binnen relaties;

-opzoeken en vinden van de zere plekken voorkomend uit het verleden

-bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen uitspreken.

 

Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat!

 

De cursus biedt stellen een plek om in alle rust stil te staan bij de sterke en minder sterke kanten van hun relatie. Samen werken jullie aan het herstellen, versterken en bewaren van jullie wederzijdse liefde.

Praktische informatie

De groepscursus bestaat uit 7 bijeenkomsten en wordt gegeven door Annemarie Oerlemans en haar man

Jawi Bakker, klik hier voor de website van Jawi.

 

De groep bestaat uit minimaal 6 en maximaal 20 stellen. Tijdens de cursus is er ruimte om met andere deelnemers van gedachten te wisselen. Toch is het uitdrukkelijk de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat! Jullie delen geen inhoudelijke zaken met anderen. Het is een veilige omgeving.

Het boek ‘Houd me Vast’ van Sue Johnson maakt eveneens deel uit van de cursus. In het boek staan voorbeelden van en achtergrondinformatie over de zeven gesprekken.

 

De data en tijden voor de groepscursus zijn:

Van 19.30 tot 22.00 op:

De Houd Me Vast cursus zal plaats vinden op dinsdagavond op 26 september,

3, 10, 24 en 31 oktober,

7 en 14 november 2017

" Voor mij is dit het ultime relatie-medicijn. Wij speelden ons spel, maar kenden de spelregels niet en dan gaat het fout. Kleine stukjes van het spel konden we aan, maar niet het hele bord. Nu kunnen we het allemaal overzien en de zetten leren herkennen. Of wel de danspasjes kenden we wel, maar samen dansen lukte niet. Nu wel."

 

 

R. na de Houd me Vast cursus

 

© 2020 by Annemarie Oerlemans

Foto's Bogi Bakker

Tekst Merel Lamboo

Tel: 06-42123893

EFT Relatietherapie Familieopstellingen Arnhem