Over Annemarie

Vanaf mijn achtste jaar wilde ik maar één ding: danseres worden! En dat werd ik: ik trainde jarenlang op de dansacademie en stond uiteindelijk 10 jaar als danseres op het toneel. Toen mijn man en ik een gezin wilden stichten, bracht dit - naast een hoop liefde en een prachtig gezin - ook een relatiecrisis met zich mee. We hadden immers allebei een bloeiende carrière - ik als danseres, hij als acteur -, maar waar zijn leven “gewoon” doorging na de geboorte van onze oudste, voelde ik me ineens alsof ik mijn grootste passie was kwijtgeraakt. In die tijd was het niet gebruikelijk om een danscarrière te combineren met het moederschap. Ik moest mezelf helemaal opnieuw uitvinden, met een baby op de arm. Ik voelde me regelmatig alleen, hij was veel op pad… Dit mondde uit in een crisis. 

 

We besloten om in relatietherapie te gaan. Ik ontdekte patronen in mijzelf die ik vanuit mijn jeugd meenam in de relatie. Wanneer ik geen verbinding voelde, ging ik kritiek geven, waarop mijn man zich terugtrok. Dit was geen constructieve manier om de verbinding weer tot stand te brengen. Ik bedacht me dat weggaan geen oplossing was, want ik zou dit mechanisme dan uiteraard meenemen in een eventuele volgende relatie. Door aan deze patronen te werken, werd een scheiding voorkomen. 

 

Wat ik in deze periode leerde heeft niet alleen onze relatie gered, maar er ook voor gezorgd dat ik een belangrijke passie vond: mensen in beweging brengen. Ik ben opleidingen gaan volgen en nu help ik mensen weer in verbinding te komen met zichzelf en de ander. Daarnaast ben ik moeder van drie prachtige zonen, vrouw van een geweldige man, en nog steeds (of weer) als danseres, te zien in lokale voorstellingen. 

Relevante opleidingen

Opleiding Encounter Centered Couple Therapy (Het Bezoek)

Hedy Schleifer

Brainspotting gecertificeerd

Marie Jose Boon Brainspotting Nederland 

DISC gecertificeerd

DISC Factor

Opleiding Systemisch Kindercoach

Ingrid Dykstra

Opleiding (basis en vervolg) Familie 0pstellingen en Systemisch werken

Jerphaas door Jasper Jobse en Janneke Robers

 

EFT Relatie cursus Houd me vast Training

EFT Nederland door Peter Verboom en Pieter Dingemanse

EFT Relatie Therapie Basistraining

EFT Nederland door Karin Wagenaar en Joop ZoeteMulder

Opleiding Energetisch Therapeut

Wellenberg Akademie door Daisha de Wijs 

365 dagen succesvol 2013

door David de Kock en Arjan Vergeer

Akasha Training

Wellenberg Akademie door Daisha de Wijs 

© 2020 by Annemarie Oerlemans

Foto's Bogi Bakker

Tekst Merel Lamboo

Tel: 06-42123893

EFT Relatietherapie Familieopstellingen Arnhem