Relatiecoaching

In elke relatie neem je jezelf mee. Hoe jij reageert en waarop je reageert… Deze reacties komen vaak voort uit dingen die je in het verleden hebt geleerd. De afweermechanismen die je jezelf onbewust hebt aangeleerd om pijn en afwijzing te voorkomen zitten zo diep in je hersenen opgeslagen dat je er zelf maar moeilijk bij kunt. Toch creëren ze frictie in je relatie: je begrijpt elkaar niet, misschien begrijp je jezelf niet eens. Relaties zijn een geweldige leerschool. Samen onderzoeken welke delen van jezelf een geweldige relatie in de weg zitten, schept een bijzondere band. 

 

In relatietherapie onderzoeken we waarom je reageert zoals je reageert. Je komt allebei apart weer in contact met je eigen gevoel en leert daarna hoe je dit gevoel over kunt brengen op je partner, zodat die je begrijpt. Door open en eerlijk te praten over je gevoelens, maar ook over je behoeften en verlangens, kom je weer in verbinding en voel je je gehoord en gezien. 

 

Om jullie daarbij te helpen maak ik gebruik van: 

Ind Coaching.jpg

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focussed Therapy helpt je weer toegang te krijgen tot je kwetsbare emoties. Je leert je gevoel uitspreken naar je partner en ontdekt hoe je ervoor kunt zorgen dat je boodschap “aankomt” bij je partner. 

Coaching_bewerkt.jpg

Het Bezoek

Het Bezoek is een bijzondere techniek waarbij je eventjes in de wereld van je partner stapt. Door op een andere manier een gesprek te voeren, leer je de wereld en jullie relatie te bezien door de bril van de ander. Dit geeft enorm veel inzicht!

Familieopstellingen

Een familieopstelling is een krachtige tool bij coaching. Het is een instrument dat snel inzicht geeft in onderliggende verhoudingen en mogelijke oplossingen.Een opstelling maakt zichtbaar wat (nog) niet gezien is.

Het doel van de relatietherapie is om jullie te leren hoe je op constructieve wijze je relatie kunt onderhouden. Jullie krijgen van mij tools en handvatten waarmee je uiteindelijk zelf, een leven lang, kunt blijven werken aan jullie verbinding. 

Praktische informatie

Overwegen jullie relatietherapie? Op mijn contactpagina vind je mijn praktijkgegevens, je kunt mailen of bellen.

 

Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek, maar ook meteen een sessie van anderhalf uur.

Daarin bespreken we jullie vraag, maar geef ik je ook meteen een aantal inzichten en vertel ik wat ik jullie kan bieden.

Zien we het met elkaar zitten, dan maken we een afspraak voor een aantal sessies om de 2 à 3 weken.

Mochten jullie toch besluiten om niet door te gaan, dan heb je in ieder geval een paar handvatten gekregen om mee naar huis te nemen!

 

 

© 2020 by Annemarie Oerlemans

Foto's Bogi Bakker

Tekst Merel Lamboo

Tel: 06-42123893

EFT Relatietherapie Familieopstellingen Arnhem